XEVOS získal bezpečnostní prověrku na stupeň důvěrné

Bezpečnostní prověrka pro společnost

Ostrava, 15. 11. 2023 – Společnost XEVOS získala osvědčení podnikatele o přístupu k utajovaným informacím se stupněm utajení „důvěrné“.

Osvědčení obecně umožňuje svému držiteli přicházet do kontaktu s utajovanými informacemi důležitými například pro obranu či chod státu a ucházet se tak o zajímavé veřejné zakázky. Je to ale také důležitý signál pro stávající i budoucí zákazníky a obchodní partnery, že jejich citlivé informace jsou v dobrých rukou.

„O bezpečnostní prověrku na stupeň DŮVĚRNÉ jsme požádali, protože chceme být pro naše zákazníky ještě důvěryhodnějším partnerem, a také abychom se mohli účastnit dodávek a plnění v daném bezpečnostním stupni,” uvedl Lukáš Kučera, COO společnosti XEVOS.

K získání osvědčení je potřeba podat žádost a doložit tzv. bezpečnostní dokumentaci v rozsahu, jaký vyžaduje zákon. Následuje velmi podrobné prověření ze strany NBÚ.

To vše XEVOS splnil a může nyní nabízet své služby také státním složkám a dalším organizacím, u kterých je pro spolupráci toto osvědčení nezbytné. Spolu s certifikací ISO/IEC 27001 týkající se managementu bezpečnosti informací je to další doklad o spolehlivosti a důvěryhodnosti naší společnosti.

O společnosti XEVOS:

XEVOS je ostravská společnost, která poskytuje komplexní IT řešení pro malé a střední firmy, nadnárodní korporace i veřejnou správu. Zaměřuje se na kybernetickou bezpečnost a cloudová řešení. V letech 2020 a 2021 ji Deloitte zařadil do žebříčku 50 nejrychleji rostoucích technologických firem v Evropě.

Další informace pro média:

Eva Kapounková | PR XEVOS

E-mail: eva.kapounkova@xevos.eu